Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

 

Kosteloos trouwen in Bergen op Zoom aan banden gelegd

 

bergen_op_zoom_gemeentehuis

 

In Bergen op Zoom kun je al jaren gratis trouwen op dinsdag om 09.00 en 09.30 uur. Maar nu gaat dit kosteloze festijn aan zijn eigen populariteit ten onder. De toeloop is zo groot dat gemeente maatregelen moet treffen. Alleen op die manier blijft het mogelijk voor de mensen uit Bergen op Zoom die dat echt graag willen, om kosteloos te trouwen in deze stad.

 

Alle mogelijkheden om gratis te trouwen voor 2014 zijn al volgeboekt en ook voor 2015 zijn er al volop aanvragen. Alle gemeenten kampen met dit probleem. De toeloop vanuit andere gemeenten is ook erg groot. Daarom is de gemeente genoodzaakt maatregelen te nemen.

bergen_op_zoom_trouwen

Het college de gemeenteraad gaat een aanpassing in de kostenverordening voorstellen om het aantal gratis huwelijken te beperken. Kort gezegd: De sjeu gaat eraf. Wil je wel trouwen, maar niet betalen, dan kun je in Bergen op Zoom vanaf 2015 op dinsdag om 09.00 en 09.15 uur terecht. Minimaal één van beide partners moet dan wel in Bergen op Zoom wonen. Wat je dan krijgt? Een korte sobere bijeenkomst van een kwartier in een kamertje op het Stadskantoor, waarbij alleen de wettelijke formaliteiten worden afgehandeld. Je kunt geen getuigen meenemen, maar krijgt vanuit de gemeente een getuige toegewezen. Wil je wel getuigen meenemen? Dan kun je op dinsdag ook nog voor 100 euro terecht, het bodemtarief.

 

Gemeenten in Nederland zijn al sinds 1897 bij wet verplicht om per week minimaal twee gratis huwelijken af te sluiten.