Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

Trouwen in de gemeente Veghel

De trouwdag is voor jou en je partner een dag om naar uit te kijken. Samen hebben jullie de beslissing genomen en samen leef je naar deze dag toe. Om van deze dag een succes te maken moet er veel geregeld worden.

Je kunt het huwelijk laten plaatsvinden in Veghel, ook al woon je niet in de gemeente Veghel. Op deze pagina vind je alle informatie over trouwen in Veghel. 

Trouwlocaties

Als je een geschikte locatie hebt gevonden, ga je informeren of deze locatie op de door jou gekozen datum en tijd nog vrij is. Dit doe je bij de gemeente Veghel, met uitzondering van de Broederkapel of eigen gekozen locatie. Optionele reserveringen zijn niet mogelijk.
• Stadhuis Veghel
• Het Raadhuis
• Broederkapel
• Raadhuis Erp
• Zelf gekozen trouwlocatie

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Dit is een ambtenaar in dienst van de gemeente, die beëdigd is door de rechtbank om bepaalde wettelijke taken te verrichten. 

De gemeente Veghel heeft meerdere buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand. De planning van de ambtenaren wordt geregeld op basis van beschikbaarheid. Je kunt uiteraard een voorkeur uitspreken. Hiermee wordt rekening gehouden, maar een garantie kan de gemeente je niet geven.

Je hebt ook de mogelijkheid een 'eigen' trouwambtenaar het huwelijk te laten voltrekken. Een vereiste is dat deze ambtenaar in een andere gemeente in Nederland benoemd en al beëdigd is door de rechtbank als (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Spreekkamer huwelijk

Van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur kun je tegen een gereduceerd tarief trouwen. Het huwelijk vindt plaats in een spreekkamer van eht stadhuis in Veghel. Bij het huwelijk mogen naast de ambtenaar van de burgerlijke stand maximaal 10 personen aanwezig zijn, inclusief het bruidspaar en de getuigen. De voltrekking van het huwelijk duurt maximaal 10 minuten en bestaat alleen uit de wettelijke formaliteiten.

Gratis trouwen

Op maandag en woensdag om 09.00 uur kun je kosteloos trouwen. Het huwelijk vindt plaats in een spreekkamer van het stadhuis in Veghel. Bij het huwelijk mogen naast de ambtenaar van de burgerlijke stand maximaal 6 personen aanwezig zijn, namelijk het bruidspaar en maximaal 4 getuigen. De voltrekking van het huwelijk duurt maximaal 10 minuten en bestaat alleen uit de wettelijke formaliteiten.

Meer informatie over trouwen in Veghel

Gemeente Veghel
Stadhuisplein 1
5461 KN Veghel
Tel: 0413 386644
Website: www.veghel.nl
E-mail: info@veghel.nl