Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_alphen-chaam

Trouwen in de gemeente Alphen-Chaam

Hebben jullie trouwplannen? Gefeliciteerd! In de gemeente Alphen-Chaam kun je op verschillende trouwlocaties trouwen. Op deze pagina vind je alvast alle informatie die je nodig hebt.

Trouwlocaties

• Raadhuis Chaam
• Landgoed Ulvenhart
• Koetshuis Anneville
• Landgoed Luchtenburg
• Domaine d'Heerstaayen
• Eigen locatie

Trouwen op een locatie naar keuze

Om op een locatie naar keuze te mogen trouwen moet het bruidspaar een schriftelijk verzoek indienen. De locatie wordt dan beoordeeld en kan getoetst worden op brandveiligheid. Hierna volgt een overeenkomst tussen de betrokken partijen en volgt het besluit.

Buiten trouwen

Ook het "buiten trouwen" mag voortaan in de gemeente Alpen-Chaam, mits de weersomstandigheden dit toelaten en voldaan wordt aan een "minimum aan decorum". De beoordeling daarvan is aan de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Trouwambtenaren

Als je witl trouwen, kun je je voorkeur aangeven wie de ceremonie uitvoert. De gemeente heeft een aantal Buitengwone Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (BABS) die de huwelijken voltrekken. De trouwambtenaar maakt een afspraak met jullie voor een gesprek over de ceremonie. Je kunt daarbij jullie persoonlijke wensen aangeven.

Als je het huwelijk wilt laten voltrekken door een eigen Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand dan moet deze al een actuele beëdiging en benoeming hebben in een andere Nederlandse gemeente. Daarnaast dien je een verzoek te doen aan de gemeente Alphen-Chaam tot het éénmalig benoemen van deze BABS. 

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Kosteloos trouwen

Kosteloos trouwen kan op maandagochtend om 09.00 en 10.00 uur. Het gratis huwelijk wordt voltrokken in Alphen, zonder toespraak, totaal maximaal 10 personen inclusief het bruidspaar en de getugien.

Meer informatie over trouwen in Alphen-Chaam

Gemeente Alphen-Chaam
Willibrordplein 1
5131 AV Alphen
Tel: 013 5086666
Website: www.alphen-chaam.nl
E-mail: info@alphen-chaam.nl