Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_baarle-nassau

Trouwen in de gemeente Baarle-Nassau

Gaan jullie trouwen? Dan doe eerst melding bij de gemeente waar je wilt trouwen. Vanaf twee weken tot uiterlijk één jaar na deze meldign kun je in iedere gemeente van Nederland trouwen. Tijdens de melding bespreek je de keuze voor de getuigen, de trouwlocatie en de trouwambtenaar.

Hoe nu verder?

Een aangifte voor het huwelijk dien je in te dienen in de gemeente waarin jij of jouw partner staat ingeschreven. Als jullie beiden niet in Nederland wonen en jij en/of je partner de Nederlandse nationaliteit bezit, dan ga je in de gemeente Den Haag aangifte doen. De aangifte is één jaar geldig. Dit jaar neemt aanvang op de dag na die van aangifte.

Wordt het huwelijk in een andere gemeente voltrokken dan de gemeente van inschrijving, dan worden de noodzakelijke formulieren naar de betreffende gemeente verzonden. Na de voltrekking van het huwelijk ontvangt de gemeente waar jij en jouw partner staan ingeschreven een kennisgeving voor het gesloten huwelijk.

Huwelijksvoltrekking

Dit is het moment van het daadwerkelijk 'trouwen'. Datum, tijdstip en de gemeente zijn vrij naar keuze. Je kunt samen met de ambtenaar bespreken hoe de inhoud van de huwelijkssluiting eruit gaat zien.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Locatie naar keuze

Trouwambtenaren

Als je wilt trouwen, kun je je voorkeur aangeven wie de ceremonie uitvoert. De gemeente heeft een aantal Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (BABS) die de huwelijken voltrekken. De trouwambtenaar maakt een afspraak met jullie voor een gesprek over de trouwceremonie. Je kunt daarbij je persoonlijke wensen aangeven.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Maandagochtend om 08.30 tot 10.00 uur kun je gratis trouwen op het gemeentekantoor in de gemeente Baarle-Nassau.

Meer informatie over trouwen in Baarle-Nassau

Gemeente Baarle-Nassau
Smederijstraat 4
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: 013 5075200
Website: www.baarle-nassau.nl
E-mail: gemeente@baarle-nassau.nl