Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

 

Trouwen in de kerk


trouwen_in_de_kerk

 

Volgorde aankomst in de kerk

Al voordat het bruidspaar voor het kerkelijk huwelijk bij de kerk aankomt hebben de bruiloftgasten binnen plaats genomen. Volgens de etiquette zitten de dames links en de heren rechts.
De ouders van de bruidegom nemen plaats aan de rechterkant, zoals hun zoon dat ook gaat doen en de ouders van de bruid nemen plaats aan de linkerkant, evenals hun dochter straks. De bruidegom neemt dus rechts voor de bidstoel plaatst en de bruid links. Maar wordt de bruid volgens de mooiste etiquette-traditie die het huwelijk kent, weggegeven door haar vader, dan komt zij iets later binnen aan de arm van haar vader die haar brengt tot aan het altaar.rijst_strooien_pas_getrouwd

 

De stoet vormt zich buiten op het voorplein van de kerk. Ze vormen een erehaag voor de bruid die, aan de arm van haar vader, de kerk binnentreedt. Ze wordt gevolgd door: de bruidskinderen, de bruidegom en zijn moeder, haar eigen moeder en de vader van de bruidegom, de grootouders, de getuigen en de rest van de genodigden.

Bij het verlaten van de kerk is de volgorde van de stoet als volgt: het bruidspaar gevolgd door de ouders van de bruid, de ouders van de bruidegom, de grootouders, de bruidsmeisjes en hun -jonkers, de getuigen, de familie en de vrienden.

Terug naar etiquette bij trouwen