Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

Trouwen in Schijndel


Als jullie gaan trouwen, kunnen jullie met de gemeente afspraken maken over het sluiten van het huwelijk. Bijvoorbeeld over de trouwlocatie, de datum en het tijdstip. Ook kun je afspraken maken over hoe de ceremonie er uit komt te zien. Het is verplicht dat er getuigen aanwezig zijn als jullie elkaar het ja-woord geven. Dit kunnen minimaal twee en maximaal vier meerderjarige getuigen zijn. Ook gratis trouwen behoort in deze gemeente tot de mogelijkheden.

Voorwaarden

• Je bent niet met iemand anders getrouwd
• Je hebt niet met iemand anders een geregistreerd partnerschap
• Je bent achttien jaar of ouder
• Je hebt geen bloedverwantschap met je partner, bijvoorbeeld (half)broer, (half)zus, kind
• Je getuigen zijn achttien jaar of ouder

Trouwen, eigen locatie

Je kunt zelf kiezen waar je gaat trouwen. Misschien wil je trouwen op een plek waar je een bijzondere herinnering aan hebt. De gemeente moet toestemming geven, voordat je op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Zij kunnen je ook vertellen of je eventueel nog vergunningen nodig hebt.

Trouwambtenaar voor 1 dag

Je kunt een familielid, vriend of kennis vragen het huwelijk te voltrekken. Deze persoon wordt benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Kosteloos trouwen kan op maandag en donderdfag om 11.00 uur. Je krijgt dan geen toespraak, er wordt allen het ja-woord gegeven. Je kunt hiervoor slechts terecht in het gemeentehuis en het huwelijk wordt door de eigen BABS van de gemeente Schijndel voltrokken.

Meer informatie over trouwen in Schijndel

Gemeente Schijndel
Markt 20
5482 NG Schijndel
Tel: 073 5440999
Website: www.schijndel.nl
E-mail: info@schijndel.nl