Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwfeest met onder water thema: deze items zijn onmisbaar

Trouwen aan het water
Foto: Paviljoen Het Houtse Meer

Het vermoeden bekruipt ons dat je binnenkort gaat trouwen en nog op zoek bent naar een passend thema voor je huwelijk. Er zijn heel veel verschillende thema’s waar je uit kunt kiezen. Hoe moet je dan een keuze maken? Kijk bijvoorbeeld naar jullie gezamenlijke hobby’s. Houden jullie van reizen? Dan zou je dat terug kunnen laten komen in de aankleding. Jaarlijks stappen er heel wat stellen letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje, maar er zijn zelfs stellen die elkaar het ja-woord geven onder water. Nu is dat in Nederland helaas niet mogelijk… Maar mochten jullie van duiken houden, dan is een trouwfeest met een onder water thema echt iets voor jullie! Deze items zijn onmisbaar voor jullie “onder water huwelijk” op het land. 

Trouwlocaties voor een “onder water” huwelijk

Om het “onder water” thema goed naar voren te laten komen, is een locatie op of aan het water echt een must. Denk aan een idyllische boerderij aan het water, een uniek partyschip of een sfeervol strandpaviljoen. Omdat jullie zoveel van water houden en dus waarschijnlijk ook van de natuur, kun je als het weer het toelaat, buiten trouwen. Overleg eerst met de eigenaar of beheerder van de locatie of dit mogelijk is. Hieronder volgen een aantal voorbeelden.

• Beachclub Puur - Drimmelen
• Paviljoen Het Houtse Meer – Den Hout
• Zuiderzoet – Zeewolde
• Strandpaviljoen Zoomers – Castricum
• Strandpaviljoen Deining – Castricum aan Zee
• De Kruimel – Gasselte
• De Twee Provinciën – Haren
• De Morra – Hemelum
• De Wartenster – Warten
• De Pollepleats – Westhem
• Parkhotel Horst - Horst
• Us Hiem – Oudega
• Anafora Parkrestaurant – Vleuten
• Cocody Enjoy & Celebrate – Geldrop

Het Houtse Meer
Foto: Paviljoen Het Houtse Meer

Decoratie en aankleding

Bij een huwelijk met een “onder water” thema moet je denken aan schelpen, vissen en tropische kleuren. Je kunt bijvoorbeeld een wegwijsbord maken met daarop de verschillende onderdelen van jullie huwelijk. Verf de letters in tropische kleuren zodat het echt bij jullie thema past. Ook kan de loper natuurlijk niet ontbreken. Een prachtige blauwe loper die jullie naar het altaar leidt. Of je nu op zoek bent naar een zeeblauwe, marineblauwe of een turquoise loper, rodelopers.com heeft een uitgebreid assortiment blauwe lopers in diverse kwaliteiten. Een blauwe loper kopen bij rodelopers.com voor eenmalig gebruik? Bekijk dan eens de Tokyo loperkwaliteit met pre-coat rug en beschermfolie. Daarnaast kun je natuurlijk ook leuke lampionnen ophangen in de kleuren wit, groen, blauw en geel. En wat dacht je van decoratie met tropische vissen erop? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Het bruidsboeket passend bij jullie thema

Geef aan de bloemist door voor welk thema jullie hebben gekozen, zo kunnen zij er qua kleur e.d. rekening mee houden. Ook zou je aan de bloemist kunnen vragen of er eventueel schelpen verwerkt kunnen worden in het bruidsboeket. Misschien ook leuk voor de corsages!

Lampionnen huwelijk

Ideeën voor het gastenboek

Persoonlijk zou ik niet kiezen voor een “standaard” gastenboek. Schaf bijvoorbeeld grote jakobsschelpen aan en laat je gasten met een goudmerkstift iets in de schelp schrijven. Of kies voor een grote fotolijst en versier de rand met kleine schelpjes en dan kunnen je gasten hun naam in de lijst zetten met zilver of goud. 

Wij hebben hierboven al een aantal voorbeelden genoemd, maar zo zijn er voor elk onderdeel van de bruiloft wel dingen te bedenken. Ook wanneer je de trouwuitnodigingen verstuurd, zou je het thema al iets naar voren kunnen laten komen. Zo krijgen je gasten alvast een idee over hoe jullie bruiloft eruit komt te zien. Sla er alleen niet te ver in door, hou het subtiel en stijlvol.