Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Welke cocktails zijn geschikt voor een bruiloft?

ontspanning bruid

Wil je graag cocktails serveren op je bruiloft, maar weet je niet welke? In dit artikel lees je welke cocktails geschikt zijn voor bruiloften van elk budget. 

Cocktails met champagne

Champagne mag niet ontbreken op een bruiloft, maar is vaak prijzig en dus niet geschikt voor bruiloften met een beperkt budget voor drank. Op de meeste (online) slijterijen vind je echter een uitgebreid assortiment aan mousserende wijnen zoals prosecco’s en cava’s. Dit kan helpen om de kosten te verlagen.

Wanneer je cocktails met champagne maakt, kun je originele drankjes serveren. Je hebt minder champagne nodig voor het mixen van de cocktails dan wanneer je volle glazen champagne serveert. Maak bijvoorbeeld een klassieke mimosa door champagne te mixen met sinaasappelsap en eventueel een scheutje Cointreau. 

ontspanning bruid

Cocktails met rum

Door de aangename smaak van rum is deze goed te combineren met verschillende frisdranken en daarom zeer geschikt voor een budgetvriendelijke cocktail. Bacardi rum is perfect voor het maken van cocktails en kan in flessen tot 3 liter worden besteld. 

Rum met een smaakje wordt ook vaak tot een cocktail gemixt. Tegenwoordig is en een ruim aanbod van flavoured rum. Bijvoorbeeld Donut Salted Caramel Rum of Donut Cookies and Cream rum; heerlijk in een cocktail gemixt met cola en flink wat ijs. Mojito’s, Piña Coladas en Daiquiri’s zijn tegenwoordig voorgemixt te kopen. Denk bijvoorbeeld aan de cocktails van Coppa cocktails. 

Cocktails met tequila

Het Mexicaanse gedistilleerde drankje tequila is zeer populair om lekkere cocktails mee te mixen. De klassiekers zoals Tequila Sunrise en Tequila Sunset zijn bijvoorbeeld met tequila gemaakt. 1800 Tequila is één van de meest bekende merken tequila en is zelfs in Mexico razend populair. 

ontspanning bruid

Tequila is beschikbaar voor verschillende budgetten. Met een blanco tequila ben je relatief goedkoop uit. Dit vormt tevens een goede basis voor je tequila cocktails. Wil je een wat meer verfijnde tequila? Ga dan voor een reposado variant.

De perfecte locatie om cocktails te serveren

Heb je de perfecte trouwlocatie nog niet gevonden? Bedenk dan eerst waar je wilt trouwen en op welk type locatie. De locatie moet namelijk perfect bij de stijl van jullie bruiloft passen. Ook is het verstandig om uit te zoeken of je zelf de catering en de drankjes mag serveren of dat zij dat voor je regelen. Wanneer zij dit voor je regelen, kun je natuurlijk wel je favoriete drankjes doorgeven zodat zij deze voor jou kunnen serveren!